Informatie rondom RTX 3000 serie

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020Bedankt voor je interesse in de nieuwe GeForce RTX 3000-serie! Door de gigantische vraag naar deze grafische kaarten en de beperkte voorraad die hiervan beschikbaar was bij de lancering, staat er een grote hoeveelheid orders open welke wij helaas niet kunnen uitleveren. Via deze pagina proberen we de meest voorkomende vragen alvast te beantwoorden en je op de hoogte te houden over de laatste ontwikkelingen.


In een recente update van NVIDIA heeft directeur Jensen Huang aangegeven dat de tekorten voor de GeForce RTX 3000 serie aanhouden tot 2021. Dit probleem wordt veroorzaakt door de enorme hoeveelheid wereldwijd geplaatste bestellingen tijdens de launch en de verwachte extra hoge vraag naar deze series in de decemberperiode. Hierdoor is het niet waarschijnlijk dat alle bestellingen op korte termijn kunnen worden uitgeleverd. Alternate staat dagelijks in contact met haar leveranciers en krijgt regelmatig kleine aantallen videokaarten binnen, die worden uitgeleverd op volgorde van bestelling. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over RTX 3000 serie bestellingen.Alle informatie over de specificaties en features van de nieuwe grafische kaarten kun je terugvinden via deze link.
Door de grote vraag maar de beperkte voorraad, ook bij onze leveranciers, blijft het onbekend wanneer een nieuwe levering zal plaatsvinden en welke aantallen wij dan binnen zullen krijgen. Uiteraard hebben wij hierover dagelijks contact met onze leveranciers en zullen wij een update publiceren zodra er meer informatie bekend is.
Door de grote hoeveelheid bestellingen die wij hebben ontvangen en de beperkte beschikbaarheid vanuit NVIDIA, kunnen wij je helaas niet van concrete informatie voorzien. Alle nieuwe bestellingen worden achteraan de wachtrij toegevoegd en alle orders worden op volgorde van bestellen uitgeleverd.
Helaas kun je niets anders doen dan de bestelling opnieuw plaatsen, daarmee sluit je weer achteraan in de wachtrij.
Door de grote hoeveelheid bestellingen die wij hebben ontvangen en de beperkte beschikbaarheid vanuit NVIDIA, kunnen wij je helaas niet van concrete informatie voorzien. Alle nieuwe bestellingen worden achteraan de wachtrij toegevoegd en alle orders worden op volgorde van bestellen uitgeleverd.
Omdat wij geen indicatie hebben over de leverdatum of de aantallen die we per product zullen ontvangen, raden we je aan om je huidige bestelling geduldig af te wachten. Wanneer je de grafische kaart in je bestelling wijzigt, sluit je weer achteraan in de wachtrij.
Omdat de voorraad van de nieuwe RTX 3000 grafische kaarten in de periode rond de lancering heel beperkt is, geldt momenteel voor zowel bedrijven als particuliere klanten een limiet van maximaal één RTX 3000 grafische kaart per klant.
Een product met de status 'pre-order' kan worden besteld via onze website maar heeft (nog) geen concrete levertermijn. Bestellingen met producten met de status 'pre-order', worden op volgorde van bestellen en betalen verwerkt. Je reserveert hiermee een positie in de wachtrij. Zodra wij van onze leveranciers voorraad ontvangen die voor jou is gereserveerd, wordt je bestelling door ons verwerkt en verzonden. Je hoeft hiervoor zelf niets meer te doen.
Om de wachttijd te beperken, worden in de PC-Builder enkel producten getoond die binnen een redelijke termijn kunnen worden geleverd. Wegens de onbekende levertermijn van de RTX 3000-kaarten, worden deze in de PC-Builder dus niet getoond tot er voorraad beschikbaar is. Mocht je in tussentijd toch reeds een pc willen configureren met een RTX 3000 grafische kaart, kan je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.
De keys voor deze actie worden per mail verstuurd binnen 24 uur nadat je bestelling door ons is verzonden. Wanneer je deze niet hebt ontvangen, controleer dan eerst de map waarin je ongewenste mail wordt verzameld. Indien je de keys hier ook niet kan terugvinden, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wanneer je een videokaart uit de RTX 3000 serie na 1 oktober hebt besteld, ontvang je helaas geen key voor Watch Dogs Legion en/of GeForce NOW. Door de enorme vraag naar deze serie videokaarten, heeft Nvidia besloten deze bundel tot nader order te stoppen.
Door middel van onderstaande tool kun je je positie in de wachtrij achterhalen. Deze positie geeft echter geen enkele indicatie van de wachttijd, daar wij niet weten wanneer er nieuwe voorraad binnenkomt en in welke hoeveelheid.
Thunderstorm by Alternate
Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten en inclusief thuiskopieheffing.
Overschakelen naar de klassieke weergave